Μεγάλη ποικιλία κρασιών

Εν αρχήν ην η Άμπελος

Η ιστορία του ελληνικού κρασιού, είναι τόσο περίπλοκη ώστε οποιαδήποτε προσπάθεια καταγραφής της μοιάζει σαν να επρόκειτο για την καταγραφή της ίδιας της ελληνικής ιστορίας!

Δεν είναι αποδεδειγμένο από που διδάχθηκαν την οινοποιία. Πιθανοί δάσκαλοί τους είναι οι ανατολικοί λαοί (Φοίνικες, Αιγύπτιοι), ενώ άλλες αναφορές φέρουν το κρασί να έρχεται από τη Θράκη. Υπάρχουν τρεις τύποι κρασιών, τα ελαφριά, τα αφρώδη και είδη λικέρ.

Η πληρότητα των κρασιών ανήκουν στην κατηγορία των ελαφρών κρασιών. Αφρώδη κρασιά είναι τα κρασιά, όπου φυσαλίδες διοξειδίου του άνθρακα έχουν παγιδευτεί στο κρασί. Συχνά, αντιμετωπίζεται ως το κρασί για εορταστικές εκδηλώσεις.Το πλέον γνωστό και ακριβό παράδειγμα είναι η Σαμπάνια, από τη Γαλλία. Τέλος, τα κρασιά λικέρ είναι γνωστά ως τα ενισχυμένα κρασιά, που σημαίνει ότι έχει προστεθεί σ’ αυτά επιπλέον ποσότητα οινοπνεύματος και οι βαθμοί τους κυμαίνονται από 15-22.